Egészséges életmód

Szupergyümölcs a tartós fogyás érdekében

ÚJ Organic Acai almás-cseresznyés ízben

Már elérhető az új bio minősítésű Organic Acai, melynek zamatos gyümölcsös ízharmóniáját az alma és fekete cseresznye násza adja. Az eredmény pedig nem más, mint egészséges, mennyei finomság.

A megújult Organic Acai a benne található acai szupergyümölcs, valamint a bio alma és fekete cseresznye megfelelő arányának köszönhetően erősítik egymás előnyös tulajdonságait

Miért is annyira különleges gyümölcs az Acai?

Az érintetlen természet mélyén megtalálható szupergyümölcsök, olyan hatékony védelmet képesek nyújtani a betegséggel szemben, melyre a rohanó életvitel által megterhelt emberi szervezetnek kifejezetten szüksége van. A természet, és a benne megtalálható értékek sokszor lehetnek segítségünkre problémáink, panaszaink megoldásában. Az egyik ilyen természeti kincs, egy nagyon értékes gyümölcs, mely az amazóniai vidékről származik, és acai berry névre hallgat. A benne lévő vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, többszörösen telítetlen zsírsavak és rostok rendkívül pozitív hatással lehetnek egészségünkre. Olyan kiváló aminosav összetétellel rendelkezik, mely hozzájárul az izomzat megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, erőssége fenntartásához, és  folyamatos energiaellátásának biztosításához. Ebből kifolyólag az élsportolók egyik kedvenc csemegéje.

Az acaiban lévő növényi antioxidánsoknak köszönhetően az ORAC értéke (ez az érték az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi) a szuper gyümölcsök között is kiemelkedő. Védi a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, lassítja a sejtek öregedését.

A gyümölcsben található antocianinok befolyásolják a szénhidrát anyagcserét, és a kutatások szerint (Michigani Állami Egyetem, 2004) az inzulin termelését akár a másfélszeresére is képesek emelni. Ezzel hozzájárul a cukorbetegség megelőzéséhez és kiegészítő kezeléséhez, inzulin rezisztencia kezeléséhez és a tartós fogyáshoz is.

Az acai kiváló gyulladás gátló hatással rendelkezik, ami többek között a magas ellágsav tartalmának köszönhető. Mivel az ellágsav megóvja a kollagént a roncsolódástól, fogyasztása ígéretes lehet az UV sugárzás okozta bőrráncosodás, illetve bőrgyulladás kezelésében is.

Az acaiban lévő velutin nevű flavoniodnak köszönhetően, ez a fantasztikus gyümölcs, még a gyulladással járó autoimmun folyamatokban (Chron betegség, Spondylitis ankylopoetica) is képes állapotjavulást előidézni.

A biológiailag aktív összetevőinek szerteágazó, pozitív hatásai méltán emelik az acait, a legkiválóbb növényi táplálékok előkelő tagjai közé.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!